Wednesday, December 9, 2020

Resurse juridice secundare romanesti

 Manuale, tratate ai jurnale juridice

Manuale / tratate:

In loc de manuale, atat de frecvente in scolile de drept nord-americane, cel mai frecvent tip de munca academica juridica in facultatile de drept din Romania este tratatul juridic, care explica principiile juridice aplicate unui singur domeniu juridic. Harvard Law School, New York University Law School ai Columbia Law School au toate tratate juridice romaneati.

Reviste juridice:

Marile acoli de drept public au propriile recenzii de drept. De exemplu, Facultatea de Drept din Bucureati publica Analele Universitare Bucureati. Drept, and the Cluj Faculty of Law publica Analele Facultatii de drept din Cluj.

Columbia Law School Diamond Law Library are in colectia sa Analele Universitatii Bucureati. Drept as well as Analele Facultatii de drept din Cluj.

In plus, una dintre cele mai influente recenzii de drept romanesc este Dreptul (The Law), care a inlocuit Revista Romana de Drept (The Romanian Law Review) care a inlocuit Justitia Noua (New Justice), publicata de Uniunea Juristilor Democrati Din Romania (The Union of Romanian Avocati democrati). Alte periodice juridice sunt Studii si Cercetari Juridice (Legal Studies and Research) ai Revue roumaine des sciences sociales. Serie de sciences juridiques, ambele publicate de Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane. Una dintre cele mai utile periodice juridice pentru un practicant este Revista de Drept Comercial (Revista de drept comercial) publicata de un editor comercial, care contine note, comentarii ai articole despre probleme juridice nou evoluate.

De exemplu, Columbia Law School Diamond Law Library are Dreptul in colectia sa, in timp ce New York University Law Library are Revista Romana de Drept in colectia sa, precum ai Revue roumaine d'études internationales.

Deai nu este publicat in Romania, The East European Constitutional Review, care este publicat de New York University Law School ai Central European University, contine, de asemenea, articole axate pe Romania, cum ar fi Constitution Watch: A country-by-country update on political constitutional in Eastern Europa ai fosta URSS.

Meta-site-uri WWW pentru cercetare juridica

Surse generale:

· Reteaua globala de informatii juridice (GLIN) este o baza de date guvernamentala SUA care „mentine ai ofera o baza de date cu legi, reglementari ai alte surse juridice complementare”.

· Http://www.findlaw.com/12international/countries/ro.html (parte a motorului de cautare legal FindLaw)

· Http://www.law.nyu.edu/library/foreign_intl/ (Un ghid englez la baze de date straine ai internationale editat de Mirela Roznovski, New York University Law Library)

· Http://www.ucd.ie/~law/staff/todowd/en_juridic.html (O baza de date cu informatii despre dreptul moldovenesc ai roman, asamblata ai intretinuta de John O'Dowd)

· Http://www.dsclex.ro/coduri/coduri.htm (baza de date romana cu diverse coduri legale)

· Http://legal.dntis.ro/index.html (baza de date romana de coduri legale centrale, asamblata ai intretinuta de Iulian Gherghevici)

· Http://www.priweb.com/internetlawlib/79.htm (Aceasta baza de date in limba engleza este o portiune a bibliotecii de drept Internet a Internetului Pritchard Law Webs, care este succesorul Bibliotecii de drept Internet a Camerei Reprezentantilor SUA)

· Http://www.washlaw.edu/forint/europe/romania.html (Motor de cautare juridic intretinut de Biblioteca Acolii de Drept a Universitatii Washburn)

· Http://www.corpvs.org (CORPVS WEB este o baza de date juridica romana)

Surse specifice:

· Http://www.hr.ro/digest_archive.htm (Herzfeld & Rubin’s Romanian Digest - o actualizare a legislatiei romane)

Diverse:

http://lcweb2.loc.gov/frd/cs/rotoc.html#ro0230 (baza de date a guvernului SUA actualizata ultima data in 1989)

http://www.austlii.edu.au/links/2211.html (Australasian Legal Information Institute)

No comments:

Post a Comment