Tuesday, December 9, 2014

Cum sa deschizi o companie in Bulgaria

Bulgaria ofera multiple avantaje investitorilor straini care isi deschid o firma in aceasta tara, iar cel mai important este faptul ca ofera unul dintre cele mai scazute niveluri de taxare din Europa, cu un impozit pe profit de 10%.

Infiintarea unei companii in Bulgaria nu dureaza, in general, mai mult de 18 zile, daca investitorul strain are pregatite toate actele necesare. Actul constitutiv al noii societati trebuie depus la Registrul Comertului din Bulgaria, iar pentru noua firma trebuie deschis un cont bancar. Avocatii nostri va pot asista inca de la inceput si pana la finalul intregii proceduri, fara a fi nevoie sa va deplasati la fata locului.

Cele mai importante sectoare economice din Bulgaria, in care puteti deschide o firma, sunt: turismul, IT, industria si constructiile. Daca doriti sa angajati personal din strainatate trebuie sa stiti ca intr-o companie inregistrata in Bulgaria, doar 10% din angajati pot fi straini.
  
Inregistarea companiilor in Bulgaria

Majoritatea investitorilor straini care doresc sa deschida o companie in Bulgaria aleg sa infiinteze o societate cu raspundere limitata. Principalul avantaj este valoarea redusa a capitalului social pentru inregistrarea unei astfel de firme si care este de doar 2 BGN.

Conform legislatiei bulgare, investitorii straini pot deschide firme in Bulgaria in aceleasi conditii ca si cetatenii bulgari.

Indiferent de tipul de companie pe care il aleg investitorii straini, aceasta trebuie inregistrata la Registrul Comertului local. Sunt necesare o inregistrare comerciala si una la nivel de taxe pentru a putea desfasura activitatea intr-o firma infiintata in Bulgaria.


Tipuri de societati in Bulgaria

Cei mai multi investitori straini prefera sa deschida o societate cu raspundere limitata in Bulgaria, insa exista si alte tipuri de societati, cum ar fi: cooperativa, asociatia in participatiune, societatea pe actiuni etc.

Cea mai simpla forma de a desfasura o afacere in Bulgaria este inregistrarea ca persoana fizica autorizata. Acest tip de afacere este infiintat de o singura persoana care este responsabila de veniturile si datoriile/obligatiile firmei. Inregistrarea se face pe baza informatiilor referitoare la: nume, adresa, denumirea firmei, obiectivele acesteia, dovada ca persoana respectiva are dreptul sa deschida o afacere (ca nu a fost declarata falita in trecut) si un specimen de semnatura.

Un alt tip de companie preferat de investitorii straini este societatea cu raspundere limitata care este formata de asociati cu raspunderea limitata la contributiile fiecaruia la capitalul social. Valoarea minima a acestuia este de 2BGN. Un SRL in Bulgaria este condus de un administrator, iar inregistrarea este similara cu cea a companiilor cu asociati din Bulgaria.

O societate pe actiuni in Bulgaria este formata din cel putin doua persoane fizice sau juridice. Capitalul social minim este de 50.000 BGN divizat in actiuni cu o valoare nominala. Inregistrarea societatii pe actiuni se poate face pe baza statutului companiei care cuprinde numele si adresa firmei, motivele infiintarii, detalii despre capital si actiuni, despre membri si conducerea firmei.

Pentru a deschide o societate in Bulgaria, investitorii trebuie sa urmeze anumiti pasi. Primul pas este inregistrarea firmei la Registrul Comertului local, iar tot acolo se vor face si eventualele modificari ale actelor depuse initial. Firmele trebuie sa se inregistreze apoi la autoritatile care se ocupa de taxe, cum ar fi TVA.


Pentru detalii despre actele necesare si alte proceduri, ii puteti contacta pe avocatii nostri care se vor ocupa de inregistrarea unei societati in Bulgaria. 

No comments:

Post a Comment